Oldalak

Konklúzió

Megszületett tegnap a bohócnapló rövidke történetének legolvasottabb bejegyzése. (Itt olvashatod) Egy átlagos hónapban alig több mint ezer oldalmegjelenítést tud magáénak a blog. Most huszonnégy óra leforgása alatt elérte az egyik bejegyzés ennek közel a felét. Levonom a következtetéseket, és lezárom ezt a témát.

Belefogtam egy társadalomkritikába az egyik kereskedelmi csatorna legkeresettebb műsora segítségével. Az alapanyag zseniális, van benne minden, ami szem-szájnak hányingere. A blog egy éve azzal a céllal jött létre, hogy a bohóc görbe tükröt tartson az olvasók elé, és mindenkiben felébressze a bohócokat. Aztán idő hiányában a hosszabb elemezgetések mellett megjelentek a verseim. Nem vagyok egy nagy költő, de igyekszem fejlődni, tanulni, és a blog mutatói szerint azért egy-egy vers eljut akár 50-60 emberhez is.

A tegnapi bejegyzés ennek nyolcszorosát adta. Nem kell az embereknek annyira a költői világ, az embereknek a Való Világ kell. Hát elmondom a számomra, és egy ilyen kis kaliberű blog számára sikernek elkönyvelhető eredmény receptjét.

Adott egy műsor, amiről mindenkinek van véleménye! Aki mást mond, az hazudik. Írtam róla egy kritikát, ami nem csupán „mindnehülyemenjenabúsba” típusú véleménynyilvánítás, hanem kicsit a dolgok mögé benéző történet. Ezek után közzétettem a blogon a bejegyzést, majd bárkinél megjelent egy valóvilágos poszt, kommentbe beírtam a kis elemzésemre mutató linket. Elhihetitek nem volt benne hiány.

Manapság mikor annyi minden ügyért megmozdulhatnának az emberek, éppen egy ilyen műsor az, ami olvasásra, utánajárásra buzdítja a népet, és ezzel köti le szabadidejét. Azt írtam tegnap, hogy hiába utálja egész társadalom, mégis erről beszél mindenki. Rövid idő múlva megjelennek a humor vezető egyénjei vagy éppen más előadóművészek frappáns megjegyzései, csipkelődései. Mindenki ezzel van elfoglalva, és mindenki szitkozódása táplálja az adott csatorna által lángra lobbantott tüzet. Az elmúlt huszonnégy óra a blogomon erősíti a tegnapi állításaimat.

Remélem, hogy akad olyan, aki nem csupán ezt a bejegyzésemet olvasta el, ha már idetévedt. Sőt, akár még vissza is tér egy kicsit csemegézni. Azért mindenkit kérek, hogy ne lepődjön meg ha egy vers mellett érdekes illusztrációt talál. Ugyanis megeshet, hogy tévedtem. Hogy nem a nem a Való Világ vonzotta ide az embereket, hanem a mellek a képen. Egyszer kipróbálom egy verssel is...